Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  NextGenHouse - Woensdag 20 Maart 2021

  Laadpaal thuis

  Thuis een laadpaal installatie

  Laadpaal thuis

  Als u een elektrische of hybride auto heeft, wilt u deze ook thuis kunnen opladen. Dit is niet alleen goedkoper dan bij een openbare laadpaal met laadpas, maar ook nog eens efficiënter en praktischer. Toch zijn er veel consumenten die nog vragen hebben over het aanschaffen en plaatsen van een laadpaal thuis. De meest gestelde vragen die onze installateurs te horen krijgen beantwoorden wij hier voor u.

  Waar kan ik de laadpaal thuis plaatsen?

  Voordat u een elektrische auto aanschaft is het verstandig om te bedenken hoe u deze wilt opladen. Als u een eigen parkeerplek, garage of oprit heeft, is het plaatsen van een laadpaal thuis geen enkel probleem. Dit is eigen terrein en hierdoor zijn er geen restricties voor het plaatsen van een laadpaal. Woont u echter in een rijtjeshuis zonder eigen parkeerplek, dan is het niet vanzelfsprekend dat u thuis een laadpaal kunt plaatsen. De laadpaal moet in dat geval geplaatst worden bij een openbare parkeerplaats of je kan bijvoorbeeld op eigen terrein plaatsen met behulp van een Chargearm kan je over een voetpad heen laden. Bij deze parkeerplaats komt een bord te staan dat parkeren alleen is toegestaan voor elektrische auto’s. Het is dus niet mogelijk om de parkeerplaats alleen voor uw auto te reserveren. Als u een laadpaal in de openbare ruimte wilt plaatsen, is het verstandig om eerst navraag te doen bij uw gemeente over de regelgeving en vergunningen.

  Wat is een geschikte laadpaal voor thuis?

  Een laadpaal kopen voor thuisgebruik lijkt eenvoudiger dan het is. Er zijn grote onderlinge verschillen tussen aanbieders van laadpalen en wallbox. Het is belangrijk dat u een laadpaal koopt die past bij uw type auto, uw elektrische aansluiting en uw budget. Er is dus geen goed antwoord op de vraag: “Wat voor laadpaal heb ik thuis nodig?”. Bent u benieuwd naar de geschikte laadpalen voor uw thuissituatie? Hierbij een overzicht met de merken die wij aanbieden.

  Wanneer je opzoek bent naar een bepaald model, contact ons voor de mogelijkheden!

  Wat kost een laadpaal thuis?

  De kosten van een laadpaal thuis zijn volledig afhankelijk van het type laadpaal dat u wenst. Indien u één elektrische auto heeft die elke nacht aan de oplader gaat, heeft u waarschijnlijk genoeg aan een thuis-model. Prijzen voor een laadpaal thuis starten in dat geval vanaf €466,15. In de meeste gevallen komen daar nog installatiekosten bij kijken. Als vuistregel geldt: hoe verder de laadpaal bij de meterkast vandaan geplaatst wordt, hoe hoger de installatiekosten zijn. Ook is het belangrijk om rekening te houden met de voedingskabel. Hoe loopt deze van de meterkast naar het laadpunt? Kan dit via een kruipruimte? Moet er gegraven worden? Al deze vragen hebben invloed op de prijs van de installatie. Vraag voor een exacte prijs daarom altijd een offerte aan.

  Hoe gaat u de laadpaal installeren?

  Als u weet welke laadpaal u thuis nodig heeft, is het tijd om na te denken over de installatie. Dit is een intensieve klus die nauwkeurig uitgevoerd moet worden. Het is dan ook verstandig om het installeren van een laadpaal thuis uit te besteden aan een expert.

  Wij bieden wij de complete service voor het plaatsen van een laadpaal bij u thuis aan. De laadpaal wordt door de installateur bij u thuis bezorgd en geïnstalleerd, waardoor u geen omkijken meer heeft naar deze intensieve klus. Dit bespaart u niet alleen een hoop frustratie, maar ook een hoop tijd.

  Uw luxe, design of standaard laadpaal of wallbox installatie door ons laten uitvoeren. Thuis of op de zaak.

  Wanneer u de installatie door Next Gen House laat uitvoeren zorgen wij dat u aan het eind van de afspraak een goed werkende laadpaal heeft. 

  1. Wij maken de meterkast in orde en zorgen dat er een extra aardlekautomaat word geplaatst. 
  2. Kabels trekken, er worden gaten gemaakt om de kabels door heen te halen en op de gewenste plaats te krijgen. (Maximaal 10 meter kabel, meer meters is op nacalculatie)
  3. Laadpaal ophangen op de juiste plaatst. 
  4. Hier zorgen we dat de laadpaal aangesloten gaat worden op het netwerk. 
  5. Samen de werking doornemen, eventueel laatste vragen beantwoorden.

  Moet ik zelf nog iets regelen?

  Laat u ons de installatie verzorgen, dan hoeft u maar met drie dingen rekening te houden. De installateurs doen de rest!

  1. Zorg ervoor dat u thuis bent op de dag van installatie;
  2. Maak ruimtes waar geboord en gegraven moet worden vrij;
  3. Zorg dat de meterkast toegankelijk is.

  Binnen een dag is de laadpaal geïnstalleerd en klaar voor gebruik. De installateurs geven u nog een korte uitleg over de werking van de laadpaal. Daarna kunt u direct beginnen met laden.

  Om gebruik te maken van het netwerk van laadpalen in openbaar gebied heb je ook een laadpas nodig, vraag deze hier aan.

  Landelijke installatie dekking door netwerk van installateurs.

  Next Gen House levert en installeert als enige Wallbox en luxe laadpaal installateur laadpalen in heel Nederland. Wij zijn overal in Nederland inzetbaar. Onze monteurs wonen veelal in hun werkgebied en weten wat er in de regio speelt. Bovendien kunnen ze snel ter plaatse zijn in geval van storing.

  Laadpalen installatie

  Prijzen

  NormaalTotaal prijs 
   1 fase € 466,15
   3 fase € 535,73
  Met load balance Vanaf
   1 fase € 577,47
   3 fase € 647,05

  Luxe laadpaal, wallbox, design laadpaal, laadpaal installatie 

  Voor een complete offerte vraag een offerte aan via onze service pagina.

  In de installatie zit inbegrepen : 

  Voorrijkosten, arbeidskosten, graafwerk maximaal 5 meter, 4 meter buis, installatie met test en inbedrijfstelling, 2 boringen, klein materiaal, straatwerk 1/2 meter lands zijde van de woning tbs doorboring, 10 meter voedings en datakabel, aardlekschakelaar 1 of 3 fase.

  Mochten de schakelaars niet in de huidige meterkast passen zal er een extra kastje bijgebouwd worden. De kosten hiervan zijn 99,- voor een kast van 6 modules, 12 modules is 120,-

  Extra kosten per meter voor voedingskabel boven de 10 meter : 8,- voor datakabel is dat 6,-

  Eventuele andere kosten zijn op nacalculatie. 

  News & updates

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »